Някои правила, които забравяме като слезем на земята

tumblr_ncz3mlEuBc1sizlv6o1_500

1. Получаваме тяло- дава се по едно за всеки живот. Можете да го обичате или мразите, но ще бъде ваше, докато сте тук. Тялото се управлява от ума.

2. Получавате ум. Умът ще се опита да ви командва, но той би трябвало да е ваш служител. Така, че овладейте ума, чрез контролиране на вашите мисли, защото същите тези мисли създават проблеми.

3. Вие ще извлечете поуки. Вашата мисия, независимо дали я приемате или не,  е да си изкарвате поуки от уроците. Независимо дали ги обичате или не, независимо дали си мислите че са глупави или безсмислени но … вие сте ги избрали предварително.

4. Духът ви дава емоции и болести. Духът ви поставя капани, скрити по целия път. Ще ги познаете като емоции / енергия в движение / и болест / заболяване на тялото и ума /.

5. Няма грешки, само уроци и опит. Няма лош ученик, всичко е опит. Ще научите най-много от гафовете и успехите си. В крайна сметка всички пречки ще бъдат преодолени.

6. Грешката се повтаря докато се научи. Ще повтаряте уроците си отново и отново в различни форми, докато не ги научите. Тренировките са трудни но ,справедливи.

7. С преодоляването на един урок идва друг. Преминавате към по-строги и по-строги уроци, приемете  го. Това е правилото.

8. Вие сте перфектни. Нашите уроци могат да бъдат всякакви, но точно сега правим това което трябва да правим, дори ако това е да бъдеш чистачка.

9. Другите са огледало за вас. Ако вие обичате или мразите хората за нещо, то това е което обичате или мразите в себе си. Просто се опитайте да се обичате повече и ще избегнете много капани.

10. Какво да направите в живота, зависи от вас. Вие имате пълния капацитет да направите каквото поискате. Не гледайте другите, всеки получава едно и също. Какво ще направите, си е ваша грижа.

11. Всички отговори са във вас. Търсете отговорите вътре в себе си. Слушайте вътрешния си глас и интуиция.

12. Вие сте се съгласили преди да слезете, да забравите всичко това. Няма смисъл да се ядосвате и да се оплаквате сега- вие сте се съгласили.

Радвам се, че ви припомних. 😉

50 мнения по „Някои правила, които забравяме като слезем на земята

  1. Az pak pisha na maimuniza.Stiga s tezi zabelejki ,tova e NEGATIVIZAM,spored men.BLAGODARIA,4e mi napomnishte niakoi ot pravilata.Noooo,moeto mnenie na tozi etap e,4e po tozi na4in triabva edva li ne da se primiria sas sadbata si i urozite.V glavata mi vse se zarajdat buntarski misli:“Zasto az?Zasto vse na men?“Iavno ne sam na nivo.Ne moga da se saglasia,4e tova sa urozi?Ima nesto drugo,koeto ne moga da ulovia?Ako se zadovolia s tova za urozite,imam 4uvstvoto 4e ste se ponesa po te4enieto,koeto ne me udovletvoriava.

    Liked by 1 person

    • По принцип ,всичко е урок, другото което е,че за всичко се заплаща.Помислете,за това което ви дразни в другите,приемете го,простете и го пуснете. Както вече казах,уроците се повтарят и повтарят докато не се разберат. Ако направите това,нещата ще се променят.Като се ядосвате влагате енергия и се разрастват!

      Харесвам

    • Марусия, не става въпрос за примирение, дори напротив, направете всичко възможно за да получите това, което желаете, но става въпрос за приемане на това, което се случва, защото то ни е дар, от който следва да се поучим. Никой, ама никой не е без грижи, без проблеми и без трудности, разликата между щастливите и тъжните е във възприятието. Статията е чудесна.

      Liked by 1 person

    • Ще си позволя коментар: на ниво сте,щом размишлявате върху всичко и търсите отговор.Когато се подготвяме за слизане и нов живот, разглеждаме фрагменти, важни за израстването. .Дават ни се варианти, но се дава и свободен избор.Той е по-важен от вариантите и е показателен за нашето развитие. Житейски ситуации, които на пръв поглед изглеждат независещи от Вашия контрол (роден с увреждане или в нездраво семейство, уволнен безпричинно, загубил най-милото…безброй са те ),са най-съществените изпитания. От това,как ще осмислите нещата и ще продължите напред,зависи развитието на Вашия Дух. В този ред от мисли, ще разкажа нещо,което ми се случи преди около 6 месеца. Трябваше да взема рутинно проби от пациент ( това в една американска болница ). Почуках,отворих вратата,представих се.От леглото ме гледаше млад човек,около 30-годишен, с възможно най-слънчевата усмивка.Стана ми топличко и ведро. Казах му какво предстои,а той ,за моя изненада,още по-мило се заусмихва и добави:“Няма да стане“ После като видя ,че не реагирам,а изчаквам,добави:“ОК,опитай“ Пристъпих,внимателно дръпнах завивката и видях,че пациентът имаше само торс,при това допълнително одялан тук-там. След тази случка вече не бях в състояние да приема,че за силата на човешкия Дух има граници.Та така.

      Liked by 1 person

    • Здравейте Велика. В тези случаи травмата е събитие, което създава един или повече духовни уроци. Изборът, който сте направили, да сте сами в парка,опасна зона или заведение,погрешна компания, ви оставя вратата отворена. Това са възможности за избор ,които определят потенциала на събитието. Един от начините за справяне с проблема е чрез признание, приемане, прошка и най-накрая отдалечаване. Независимо дали тези събития са кармични, ние правим избора с духовна цел.

      Харесвам

    • Допълнителна опитност за Вашия Висш Аз. Уроците са за него, не за нас. Трупа опитност докато реши, че му е достатъчно. Ние сме само инструмент – времево-пространствена инкарнация на Висшия Аз. И тъй като всичко важно (раждане, смърт, житейски ситуации) е избрано от него преди още да се инкарнира, то няма нищо от което да се страхуваме ние. Абсолютно нищо.

      Liked by 1 person

    • Доколкото аз съм чела и разбрала,уроците след подобни драми са на друго ниво,урокът е за душата,а не за умът в сегашният ни живот.Например в минал живот аз съм била мъж и съм изнасилил(убил) жестоко една или няколко жени.Връщайки се в духовното измерение,където всичко е любов,съм била ужасена от решението си да постъпя така и избирам в следващото разждане да преживея самата аз същото,за да получа урока какво е да си жертва.Поведението ми,което е провокирало да изпадна в такава ситуация също може да носи поуки,но то е трябвало да се случи!
      Надявам се да успях да обясня добре мисълта си.А всеки избира да вярва в каквото пожелае или просто си спомня чрез регресия.

      Харесвам

      • Каквото и да се случи,се случва и ти
        трябва да го приемеш! Това се превръща в предаване и няма нужда да правиш нищо. Наистина не е необходимо да се намесваш, но можеш ли да си в такова състояние, в което да не се намесваш? Непрекъснато се намесваш във всичко! Не можеш да го оставиш на природата. Ако го оставиш, тогава нищо повече не е необходимо и с теб ще стане всичко 😉

        Харесвам

    • Ще научиш какво е чувството. Защото е едно да пресъживяваш и да съчувстваш, а съвсем други е сам да го изпиташ. Това са различни опитности. За да получиш себе си в пълнота трябва да преминеш през всички възможни чувства, чрез различни начини, защото различните начини дават различна сила на чувствата. Те имат винаги съизмеримост и трябва да си преминала през целия градиент от 0 до 100% за всяко чувство. А това се случва чрез различни преживявания. Едни дават 10% болка, други 80%, трети 100%. Когато всеки от нас премине от 0 до 100% за всички чувства, усещания, емоции и прочие, които съществуват тогава ще настъпи и пълнотата. Тогава няма да има причина да се задържа там, където вече е получил и научил всичко.

      Liked by 1 person

  2. Добре – вярвам в това, което чета. НО имам следния въпрос – свидетели сме на много опити за намеса, т.е. правене на магия. Те съсипват животи и категорично отклоняват от избраните и планираните житейски уроци. Какво следва? – повтаряне на нереализираната карма в следващ живот и наказание за виновника? Защото от една страна човек може да гледа на тежките моменти като на изпитания, но от друга (вярно, по-рядко) – те са просто намеса от недоброжелатели.

    Харесвам

    • Всяко нещо си има причина и следствие. Навярно сте чували , че има невинни хора в затвора? Просто изплащат дело от предишен живот за което не са били наказани.Да, има намеси, но е важно и това как ще реагирате, дали ще търсите наказани или отмъщение, защото все пак ние имаме избор. Тук, където се проявява вашия избор, следва и това как ще се развие кармичния ви път по натам 🙂

      Харесвам

  3. Много ми хареса статията, харесах и коментарите, защото макар и разностранни, ме накараха да се замисля за много неща в живота си и се надявам припомнянето на тези истини да ми помогне в моментите, когато се чувствам слаба. Благодаря ви, ще я кача на стената си във фейсбук, дано помогне и на някой друг.

    Liked by 1 person

  4. Благодаря за „напомнянето“.Странното, е че независимо от това колко пъти си припомняме тези истини,когато попаднем в някоя житейска ситуация първата реакция е на ума….има още да се учи …

    Liked by 1 person

  5. Аз също мисля по въпроса за причина и следствие, дори категорично подкрепям мечтаенето и визуализация или изписване на пожелателни и съзидаващи мисли и това е метод за създаване на добра аура. Добре е да знаем, че лошото и доброто се предизвикват. И ако ни връхлети много лошо, можем да обърнем всичко наопъки с натрупване на съзидателни навици.

    Харесвам

  6. Адмирации за синтезирания точен и ясен исказ на философията живот. УНИВЕРСУМА ни е дал най-точната програма за израстване и развитие без които няма живот на земята, а в основата е любовта в най-чистата и форма : към ТВОРЕЦА, към себе си и към всички останали като към себе си.

    Liked by 1 person

  7. Чудесна статия.Поднесена кратко,точно и ясно.Мен лично ме кара да дам преоценка на някои мои мисли и дествия.Дали постъпвам винаги правилно,т.е.дали не наранявам някой от хората,които обичам и държа на тях.Мисля че времето в което живеем трябва да ни накара да се замисляме повече върхуе ефекта от нашите действия и реакции върху хората с които общуваме..

    Liked by 1 person

  8. Това,което трябва да помним е,че винаги изреченията,мислите ни трябва да бъдат в градивна форма,а не деструктивна. Тогава ще се почувстваме леки,без уязвимост и с много толерантност към света.Обичайте себе си,а любовта Ви ще струи от Вас и ще озарява всеки и всичко до което се докоснете.

    Liked by 1 person

  9. Защо според Вас правилото е уроците да стават все по-строги? Уроците са такива, каквито сме си избрали да усвоим, преди да дойдем. Това не означава,че след всеки урок следващият да е по-строг. От къде почерпихте тази информация?

    Харесвам

    • Ами това си е факт! Когато сме малки, уроците ни са по-леки,колкото повече растем,уроците стават все по-трудни и по-трудни,и все по-трудно ни е да вземем правилното решение.Не сте ли съгласна? Информацията е в книгите и навсякъде около нас.Който жадува за знания,винаги намира правилната информация 🙂

      Харесвам

    • Господин Петров, научила съм, че хората обичат да изказват мнение,кое е верно и кое не,но когато трябва да са креативни и да допълнят или да поправят вече не знаят какво да правят! Та ако нещо знаете допълнително,моля кажете го! Статията не е подробно обяснение а е сбит вариант, казано простичко в няколко реда. Всеки се отегчава от дългите словоизлияния, не е задължително да е подробно обяснение ,нали?

      Харесвам

  10. Здравейте!За пръв път попадам на Вашата страница и много ми хареса!Споделям това,което пишете и много се радвам,че доста хора реагират! В контекста на написаното и казаното тук,искам да цитирам любимата си поговорка,която може би ще помогне на някого за нещо.Знае ли човек?!“Вчерашните ни мисли са днешната ни действителност“!
    Благодаря Ви!С удоволствие ще следя по-нататъшните дискусии и коментари!
    Успешен ден и много цветен месец на всички!

    Liked by 1 person

  11. Pingback: Тяло,свободна воля,карма | Енергия Без Граници

  12. Какво лошо има в това някой да ви посочи граматическа или стилистична грешка. Не ви е обидил, просто урок. Нали точно за това пишете – че всеки е на някакво ниво, всеки от нас е ученик, няма смисъл да се обиждаме от уроците, които получаваме.
    Трябва да ги приемем, да благодарим, да се опитаме да ги научим. Само могат да са ни от полза.

    Харесвам

  13. Благодаря за подсещането. Ако може да добавя, ние не забравяме тези уроци като се родим но по-точно с получаването на тялото получаваме и мозък, с които помним, не душата а мозъка помни, според мен.

    Харесвам

  14. Благодаря за статията. Бих искала да попитам, къде мога да намеря повече информация относно предназначението на връзката между души-близнаци тук на Земята? Надявам се, че сте запознати с темата и ще ми помогнете в търсенето. Благодаря!

    Харесвам

  15. Статията е чудесна аз от няколко години вече се опитвам да контролирам ума си ,но понякога за миг изпадам в дупка но вече се научих в тъкива моменти на слабост започвам да си казвам молитвата ОТЧЕ НАШ и ми действа успокояващо и отпускащо за да можи БОГ да си свърши работата . И вунаги се получава Благодаря на моя БОГ.

    Liked by 1 person

  16. Аз благодаря. Хареса ми начина по който е написано всичко.За тези които са вътре в нещата е написано точно. А за тези ,които са далече , но сега започват да се интересуват…..написаното накак не им е достатъчно за да го асимилират….Всеки по своя си път върви….и реагира според своите познания и разбирания и светлинното си ниво…и опитности….

    Liked by 1 person

  17. Статията е много поучителна. Всичко казано вибрира с моето същество. За граматиката – правилният правопис е уважение към читателите, към публиката, като чистата храна, която поемаме. Конструктивната критика е помощ. Благодаря още веднъж за прекрасната статия.

    Liked by 1 person

Вашият коментар